,,Dedecker komt in Vlaamse regering''
Foto: belga
BRUSSEL - Jean-Marie Dedecker wordt minister in de Vlaamse regering wanneer zijn partijgenoot en de federale minister van Economie, Marc Verwilghen, tot commissaris voor de mensenrechten bij de Raad van Europa wordt gekozen. Ook als Verwilghen het niet haalt, is de kans groot dat Dedecker minister wordt, is in West-Vlaamse VLD-kringen te horen.

Wanneer Verwilghen vandaag gekozen wordt, moet hij ontslag nemen uit de federale regering. Van zijn vertrek wil de VLD gebruik maken om het Vlaamse parlementslid en gemeenschapssenator Jean-Marie Dedecker een ministerportefeuille te geven. Dedecker, zo is in West-Vlaamse liberale kringen te horen, komt echter niet in de federale, maar in de Vlaamse regering. Dat schrijft De Tijd.

Als gevolg daarvan moet een van de drie VLD-ministers (Fientje Moerman, Marino Keulen of Dirk Van Mechelen) van de Vlaamse regering naar de federale doorschuiven.

In West-Vlaamse liberale kringen is te horen dat de kans groot is dat de ’operatie-Dedecker’ ook doorgaat wanneer Verwilghen geen Mensenrechtencommissaris wordt, al moet in dat geval voor Verwilghen een elegante uitweg worden gevonden. De operatie zal plaatsvinden op 17 oktober, wanneer ook de vervanging van vice-premier en de minister van Begroting, Johan Vande Lanotte (SP.A), aan de orde is.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in