BRUSSEL - De handelsrechtbank van Gent heeft in kort geding beslist dat de Gentse uitgeverij Snoecks haar jaarboek en almanak onder de naam Snoecks mag blijven uitgeven, zo heeft het bedrijf meegedeeld. De in Zwijndrecht gevestigde drukkerij Deckers Druk had de rechtszaak tegen de nv Snoecks aangespannen.
Snoecks liet de bekende jaarboeken en almanakken van 2000 tot 2005 drukken bij Snoeck-Ducaju en Zn in Gent. In het voorjaar nam Deckers Druk de failliete Gentse drukkerij over.

De overnemers dachten dat ze de merknaam Snoecks mochten gebruiken, maar de rechter oordeelde dat Deckers Druk dat recht niet had. De voorbije zes jaar werden de jaarboeken en almanakken immers steeds door de nv Snoecks geproduceerd.

De familie Snoeck deed haar zakelijke belangen in de drukkerij Snoeck Ducaju in 2000 van de hand. Het jaarboek en de almanak 2007 verschijnen zoals gepland op 13 oktober onder de naam 'Snoecks'. Als Deckers Druk de naam gebruikt op een publicatie, moet de drukkerij luidens de mededeling een dwangsom van 5.000 euro per publicatie betalen.