BRUSSEL - De NMBS-werkplaats in Vorst neemt vanaf 1 januari 2007 het onderhoud van 20 hogesnelheidsstellen over van de Franse spoorgwegmaatschappij SNCF. Daarvoor moet het atelier in Vorst op zoek naar zestig nieuwe technici.
Dat heeft de NMBS maandag bekendgemaakt. Het akkoord tussen de twee spoorwegmaatschappijen bepaalt dat het onderhoud van twintig TGV Réseau-stellen door de SNCF overgedragen wordt aan de werkplaats van Vorst.

In de overeenkomst wordt ook het contract verlengd voor het onderhoud van zestien Thalysstellen 'Parijs-Brussel-Keulen-Amsterdam'. Het akkoord werd afgesloten voor onbepaalde duur en met een minimum van tien jaar.

Tot nu worden in de werkplaats in Vorst dertig hogesnelheidsstellen onderhouden. Omdat de werklast voor het atelier in Vorst vanaf volgend jaar verhoogt van dertig naar zevenenveertig hogesnelheidsstellen, moet de werkplaats op zoek naar extra technisch personeel. Concreet moet de NMBS-Holding op korte termijn 60 nieuwe technici aanwerven. Momenteel werken in Vorst ongeveer 300 technici.