SINT-GENESIUS-RODE - De lokale politie van Sint-Genesius-Rode heeft zondagvoormiddag tijdens de Gordel twee personen betrapt terwijl ze punaises aan het gooien waren in de Sint-Michielsdreef, een bospad op het traject van de fietstocht van 100 km.
Een van beiden was een advocaat uit Waterloo. In zijn voertuig trof de politie in totaal 4.200 punaises aan evenals drie wegwijzers voor de 100 km.

,,Zondagvoormiddag kregen we continu klachten binnen van fietsers omdat ze in de Sint-Michielsdreef hun banden lek reden. Verdekt opgestelde agenten merkten twee individuen op die punaises op de grond gooiden. Een van beiden was een advocaat uit Waterloo verbonden aan de Brusselse balie, de andere een man uit Rode. Beiden waren vooraan in de dertig'', aldus Marcel Cuyperie, woordvoerder van de lokale politie van Sint-Genesius-Rode.

,,De eerste, die geen identiteitskaart bij had maar zich als advocaat bekendmaakte, stelde zich meteen zeer arrogant op en bedreigde de agenten ermee dat zij uit hun ambt zouden gezet worden. Nadat we zijn auto in de buurt hadden gevonden, weigerde hij die te openen. We hebben hem opgepakt en de auto zelf geopend. In het voertuig vonden we heel wat duimspijkers die die ochtend nog gekocht waren. Ondanks alles bleef hij alle betrokkenheid ontkennen'', aldus Cuyperie.

Ook elders waren er sabotageacties. Dat was het geval in Kraainem en Sint-Pieters-Leeuw. Op die plaatsen konden de daders niet worden opgespoord.