Weer stuurt zomerseizoen pretparken in de war
BRUSSEL - De hittegolf van de maand juli en de slechte weersomstandigheden van de maand augustus hebben het zomerseizoen van de Belgische attractieparken voor een deel in de war gestuurd. Mini-Europa heeft ondanks het slechte weer in augustus 15 tot 20 procent meer bezoekers genoteerd maar het bezoekersaantal van Walibi is met 10 procent gedaald.

,,Het seizoen was niet excellent voor alle parken, maar wij zijn tevreden", zei Thierry Meeus van Mini-Europa en Oceade. Het park kende in juli 20 procent meer bezoekers en in augustus 12 procent."

Voor de parken Walibi en Aqualibi lagen de cijfers ver uit elkaar. ,,Walibi heeft veel meer last ondervonden van de hittegolf en het slechte weer dan Aqualibi. Normaal bezoeken ongeveer 500.000 mensen ons park, maar dit jaar kennen we een daling met 10 procent", zei Dominique Fallon, woordvoerder van Walibi Belgium. ,,Aqualibi daarentegen heeft haar beste seizoen gekend sinds de opening in 1987. Op sommige momenten kregen we tot 6.000 bezoekers over de vloer. We hebben het park zelfs op bepaalde dagen moeten sluiten bij gebrek aan plaats", aldus Fallon.

Het attractiepark Bobbejaanland, in Lichtaart, heeft vooral last gehad van het slechte weer in de maand augustus. Toen kreeg het park 20 procent minder bezoekers over de vloer. Bobbejaanland stelt echter dat de schade over het hele seizoen beperkt blijft.

,,Een zomer van uitersten, met tropische temperaturen in juli en als het ware een vroege herfst in augustus, zijn niet bepaald de ideale omstandigheden die we ons als familiepark in België wensen", zei algemeen directeur Rudi Rasschaert van Bobbejaanland.