Jan Ullrich is dit weekend getrouwd
Foto: rr
De Duitse wielrenner Jan Ullrich is afgelopen weekend in het huwelijksbootje gestapt. Dat schrijft de Duitse krant Bild. De ontslagen kopman van T-Mobile gaf het jawoord aan zijn vriendin Sara, met wie hij sinds 14 maanden een relatie heeft.

De burgerlijke huwelijksplechtigheid werd volgens Bild enkel bijgewoond door familieleden en dichte vrienden. Het kerkelijk huwelijk zou volgende week ,,ergens in de Alpen" worden voltrokken. De circa 100 genodigden zouden nog niet weten waar ze precies verwacht worden. Slechts twee dagen voor het huwelijk zullen zij meer details krijgen.

De populaire krant heeft erg nauwe banden met Jan Ullrich en zijn entourage. Het was in Bild dat de winnaar van de Tour de France van 1997 in juni zijn huwelijksplannen aankondigde. ,,Ik ben zo gelukkig dat ze mijn vrouw wil worden", vertelde hij toen. ,,Sara is de meest fantastische vrouw ter wereld. Ik ben dolverliefd."

Ullrich leefde eerder 10 jaar samen met zijn jeugdliefde Gaby Weis, met wie hij een dochtertje van drie jaar heeft: Sarah. Zijn kersverse echtgenote is de zus van zijn beste vriend en trainingsmakker Tobias Steinhauser.

Ullrich werd dit jaar net voor de start van de Tour de France door zijn toenmalige ploeg geschorst omdat zijn naam genoemd wordt in het dopingonderzoek rond de Spaanse arts Eufemiano Fuentes. Hij ontkent nog steeds in alle talen dat hij betrokken is in die affaire.