Onkelinx geeft lijst beveiligingswerken in gevangenissen
BRUSSEL - Minister van Justitie Laurette Onkelinx heeft een lijst opgesteld van alle beveiligingswerken die nog voor 2007 zullen plaatsvinden in onze gevangenissen. De totale kost van die werken loopt op tot 13,269 miljoen euro.
Het gaat om werken die de gevangenissen beter moeten beveiligen. Zo worden in verschillende gevangenissen de houten deuren van cellen vervangen door zware metalen deuren, komen er zwaardere sloten en worden de ramen vervangen. Ook de installatie of de vervanging van de intercomsystemen van de gevangenissen van Antwerpen, Sint-Gillis en Vorst staan op de lijst, net als de modernisering van de controlekamers in Vorst, Dendermonde, Merksplas en Wortel. Daarnaast wordt een bewegingsdetectiesysteem ingesteld en komen er versterkte muren in Itters, Dendermonde, Nijvel, Antwerpen, Merksplas, Leuven, Andenne en Verviers.

Ten slotte worden in Doornik, Nijvel, Ieper, Mechelen, Merksplas en Turnhout de ingangen beter beveiligd, wordt het brandalarmsysteem nagekeken in Vorst, Nijvel, Paifve, Oudenaarde, Namen en Leuven en komt er een pilootproject om het gsm-verkeer te storen in de gevangenissen van Antwerpen en Itter.