Steve Irwin, de Australische televisiepresentator die bekend is als The Crocodile Hunter, is maandag overleden nadat hij tijdens een duikexpeditie door een pijlstaartrog in de hartstreek was gestoken.

Dat hebben de autoriteiten in Queensland gemeld, waar de 44-jarige Irwin bij het Groot Barrièrerif onderwateropnamen maakte.

Irwins vriend en collega John Stainton zei dat het ongeluk gebeurde bij het Batt Reef, waar hij opnamen maakte voor een serie getiteld Ocean’s Deadliest. Irwin zwom te dicht bij een van de pijlstaartroggen en werd door het dier in zijn hartstreek getroffen, aldus Stainton, die zich op het moment van het ongeluk aan boord van Irwins boot Croc One bevond.

Irwin was bekend om zijn aanstekelijke enthousiasme voor de natuur. Zijn programma Crocodile Hunter, dat in 1992 voor het eerst in Australië werd uitgezonden, werd via Discovery Channel over de hele wereld bekend. Twee jaar geleden baarde hij opzien toen hij grote krokodillen voerde met zijn zoontje op zijn arm. Later dit jaar werd hem verweten dat hij de rust van pinguins en walvissen in Antarctica verstoorde door bij het filmen te dichtbij te komen. Irwin laat zijn vrouw Terri, een dochter van 8 en een zoontje van 2 achter.