Zwaarste en beroemdste Britse karper is dood
Foto: EPA
De zwaarste en beroemdse karper van Groot-Brittannië is overleden. De vis met de naam Benson woog bijna 30 kilogram, was tussen de 20 en 25 jaar oud en een echte ster.
Tijdens zijn leven poseerden vele hengelaars met Benson. Hij werd 63 keer gevangen, maar steeds ongedeerd weer in het water gegooid. Nu werd hij dood teruggevonden in een meer in het graafschap Cambridgeshire. Vermoedelijk stierf hij na het inslikken van enkele rauwe noten, die giftig zijn voor vissen.

'We zijn allemaal geschokt door de dood van Benson', zei Tony Bridgefoot, eigenaar van de visgronden aan de Bluebell Lakes dinsdag in The Times. De vis was een beroemdheid en werd de 'vis van het volk' genoemd.

Benson zwom sinds 1995 in de wateren van de Bluebell Lakes. Hengelaars uit heel het land kwamen er naartoe om de enorme karper aan de haak te slaan. Daarbij trokken ze hem uit het water, lieten zich met hem fotograferen en lieten hem weer vrij.

Volgens Bridgefoot moeten enkele 'onverantwoordelijke' hengelaars wat noten in het water hebben gegooid, die door Benson werden binnengehapt. 'Iedereen had de karper in zijn hart gesloten, en als je het geluk had hem te vangen dan werd het duidelijk wat voor een wonderbaarlijk schepsel hij was', zei de man.

Benson ligt nu op ijs en wordt binnenkort tentoongesteld.