Ecclestone wil GP van België slechts om de twee jaar
Vanaf 2007 krijgt Francorchamps opnieuw een Grote Prijs F1. Foto: © BELGA
Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, speelt met het idee om de GP van België nog slechts om de twee jaar op de WK-kalender te zetten.
"We zouden afwisselend op de Nürbürgring (het circuit waarop dit jaar de GP van Duitsland gereden wordt, nvdr) en Spa-Francorchamps kunnen rijden", vertelt Ecclestone in een interview met het blad Motorsport Aktuell. In datzelfde interview kondigt Ecclestone aan dat de GP van Canada volgend seizoen weer op de kalender staat.

Ecclestone vertelt in het interview hoe hij de toekomst van de Formule 1 ziet. Volgens hem is de GP van Canada, die dit jaar werd geschrapt omwille van financiële problemen, dus volgend jaar opnieuw van de partij. "Iedereen is dol op dat circuit en de stad. In 2010 keren we er terug", aldus de topman, die ook pleit voor een meer prominente rol voor het circuit van het Duitse Hockenheim, waar tot 2006 de GP van Duitsland werd gereden. Sinds 2008 wisselt Hockenheim jaarlijks af met de Nürbürgring, tot 2007 het decor van de GP van Europa.

Ecclestone wil Hockenheim weer jaarlijks op de kalender en stelt voor de Nürbürgring een beurtol met Spa-Francorchamps voor. "Die twee zijn toch praktisch buren", klinkt het.

Een nieuwe Amerikaanse race hoeven we niet meteen op de kalender te verwachten. "Vergeet Indianapolis. Daar keren we niet meer terug", weet Ecclestone. Ook de GP van Rusland staat niet meteen op het verlanglijst van de Brit, die wel hoopt op een race in Korea. "Ik hoop dat Korea snel klaar zal zijn, hopelijk al volgend jaar. India staat vanaf 2011 op de kalender."