Vier paparazzi opgepakt bij villa Berlusconi op Sardinië
Silvio Berlusconi Foto: rr
Vier paparazzi zijn gisterenmiddag opgepakt bij de luxueuze villa van Silvio Berlusconi op Sardinië. De geheugenkaarten van hun fototoestellen werden in beslag genomen, zo berichtten twee lokale dagbladen dinsdag. De Italiaanse premier was niet aanwezig op zijn landgoed.
De freelancefotografen, twee afkomstig uit Rome en twee van Milaan, kunnen door justitie vervolgd worden voor een schending van het privéleven, zo vernam AFP van een van de kranten.

De persmuskieten werden maandag kort na de middag verrast op een tiental meter van het hek van het landgoed van Il Cavaliere, hun fototoestel in aanslag. Volgens de kranten hadden ze evenwel nog geen enkele foto gemaakt.

De fotografen werden meegenomen naar de politiekazerne van Porto Rotondo en enkele uren later opnieuw vrijgelaten. Naar aanleiding van het incident zijn de veiligheidsmaatregelen rond de villa enkele uren aangescherpt.

Berlusconi, die zijn vakantie begint in zijn residentie in Milaan met wat 'antistresstherapie en rust', is momenteel nog niet op Sardinië. Verwacht wordt dat hij daar rond 10 augustus aankomt, zo zei hij zaterdag zelf aan de pers.

Na de publicatie in de Spaanse krant El Pais van enkele foto’s die Berlusconi in zijn residentie tonen in het gezelschap van enkele halfnaakte jongedames, startte in juni een heuse polemiek over de veiligheid van zijn villa op het Italiaanse eiland.