James May, een van de drie vaste presentatoren van het populaire BBC-programma Top Gear, gaat een huis bouwen dat volledig bestaat uit legoblokjes. Het is de bedoeling dat hij er enkele dagen in woont.
Het huis wordt gebouwd op ware grootte. Er komt ook een douche en een toilet. De legoconstructie wordt neergeplant naast een wijnboerderij in het Britse Dorking, in het kader van de BBC-serie James May's Toy Stories.

May kan rekenen op de hulp van 600 fans bij de bouw van de woning. Elke fan krijgt 272 legoblokjes, waarmee ze één grote bouwsteen moeten maken.

Volgens May ontstond het idee tussen pot en pint. 'Als kind is je verbeelding altijd groter dan wat je kan bereiken. Het grootste dat ik tot nu toe gebouwd heb met legoblokjes is een vliegtuig of een schip. Meer blokjes had ik niet', vertelt hij.

De bouw van het legohuis zal zo'n zes dagen in beslag nemen. 'Ik ben van plan om er zo'n twee of drie dagen in te leven, of tot wanneer het in elkaar stort', lacht May. 'Ik ben er erg gerust in, maar ik zal me wel voorzichtig moeten bewegen. Als ik wakker word onder een hoop blokken, dan is er iets misgegaan.'