Campbell mept fotograaf ziekenhuis in
Foto: reuters
Volgens de Italiaanse fotograaf Gaetano Di Giovanni heeft het Britse model Naomi Campbell (38) hem aangevallen met een handtas. Ze ging zo fel te keer dat Di Giovanni naar het ziekenhuis moest met kneuzingen en een beschadigd linkeroog. Dat meldt de Italiaanse krant La Repubblica.
Naomi Campbell was in Italië op vakantie met haar vriend en raakte blijkbaar geïrriteerd door de fotograaf. Volgens de woordvoerder van het Britse model zijn de beschuldigingen echter compleet verzonnen. 'Dezelfde fotograaf is de dag na het zogezegde incident nog gezien terwijl hij vanuit een bootje foto's nam van Campbell', aldus de woordvoerder.

Maar Di Giovanni vertelt dus een ander verhaal. 'Eerst sloeg ze me met haar handtas en daarna probeerde ze me in het gezicht te slaan', verklaart de fotograaf in de krant. 'Ik kon haar ontwijken, maar ze raakte mijn oog met haar nagels. Een paar seconden kon ik niets zien, maar ik hoorde hoe haar bodyguards en haar vriend haar bij me weg sleurden.'

De politie van het Italiaanse eilandje Lipari verklaarde dat er geen klacht was ingediend. Lipari maakt deel uit van de Eolische Eilanden tussen Sicilië en het Italiaanse vasteland en is erg geliefd bij beroemdheden.

Naomi Campbell is wel gekend om haar agressieve persoonlijkheid. Vorig jaar gaf ze toe dat ze een politieagent op de Londense luchthaven Heathrow had aangevallen omdat haar bagage verloren was gegaan. In 2007 gaf ze ook al toe dat ze een gsm naar haar huishoudster had gegooid.