Kim Gevaert zet punt achter carrière na winter
Foto: photonews
YANTAI - Atlete Kim Gevaert is bezig aan haar laatste zomerseizoen. Mogelijk neemt ze er nog enkele wedstrijden in het winterseizoen bij, maar daarna zet ze definitief een punt achter haar carrière. Dat maakte Gevaert bekend in Yantai, waar de Belgische olympische delegatie zijn tenten heeft opgeslagen.
Kim Gevaert, die samen met hoogspringster Tia Hellebaut het uithangbord is van de Belgische atletiek, maakte het nieuws bekend enkele uren nadat ze geland was in Yantai.

'Rudi (Diels, haar coach, nvdr) en ik hadden er vorige week al over gesproken en nu vandaag hebben we het definitief beslist. Het is zeker mijn laatste zomerseizoen. Wat mijn laatste wedstrijd wordt, weet ik echter nog niet. Ik loop natuurlijk de Memorial en nog wat wedstrijden, maar ik weet bijvoorbeeld nog niet of ik mij zal kunnen plaatsen voor de Grand Prix finale in Stuttgart (op 13 en 14 september, nvdr)'.

Gevaert gaf verscheidene redenen aan voor haar beslissing. 'Een eerste reden ligt in de privésfeer. Zoals geweten wil ik kindjes. Niet één maar meerdere, en eens je mijn leeftijd hebt, wacht je dan best niet te lang meer. Daarnaast heb ik ook al alles verwezenlijkt wat ik eigenlijk nooit had durven dromen. En de laatste tijd voel ik ook dat mijn lichaam wat begint tegen te pruttelen, met verschillende kleine kwaaltjes. Met de beslissing nu bekend te maken, anticipeer ik ook op de telkens terugkomende vraag en kan ik mij volledig op de Spelen concentreren'.

'Mogelijk doe ik er nog een winterseizoen bij voor ik helemaal stop, maar de kans is klein. Het hangt ervan af hoe ik me in november voel. Maar de reden waarom ik er nog een winterseizoen zou bij doen, is om de overgang wat 'smoother' te laten verlopen', aldus de Kampenhoutse.

'Wat mijn nieuw leven gaat inhouden? Het zal alleszins een huiselijker leven worden, met meer tijd voor familie en vrienden. Maar wat ik precies ga doen, weet ik nog niet. Dat gaan we eens bekijken na het seizoen. Ik zou wel willen een link behouden met atletiek, maar het zal niet alleen atletiek worden', besloot Gevaert, die morgen haar 30e verjaardag viert. 'We hebben mijn verjaardag thuis al gevierd, zoals meestal, want bijna altijd valt hij samen met een wedstrijd of in de voorbereiding op een groot toernooi. De komende jaren zullen we alleszins de schade inhalen van al die misgelopen verjaardagen'.

Op de palmares van Gevaert prijken onder andere twee Europese titels outdoor (100 en 200m in Göteborg 2006) en drie Europese titels indoor (60m in 2002, 2005 en 2007). Op de Olympische Spelen in Peking start Gevaert op de 100m, 200m en 4x100m.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in