Lokeren klopt Sint-Truiden vanop de stip
De Braziliaan Joao Carlos, veruit de beste man op het veld, bezorgde Leekens de eerste driepunter. Hoge toppen scheerde deze wedstrijd niet. STVV kwam zwak voor de dag en wordt terecht bij de degradatiekandidaten gerekend. Lokeren won verdiend maar had niet veel overschot.
Leekens gaf de voorkeur aan Tambwe om de geschorste Carevic te vervangen. De Lokeren-coach zal geen spijt hebben gehad van zijn keuze. Tambwe zorgde iets over het halfuur voor de openingstreffer. De Congolees kreeg buiten de zestien vrije schietbaan en dropte het leder in de verste hoek. Doelman Boeckx stond aan de grond genageld.

Bij STVV verschenen de verwachte elf tussen de lijnen. Linksachter Mathias Trenson debuteerde in eerste klasse en speelde met veel overgave en lef. Het tempo in de eerste helft lag bijzonder laag. De bezoekers waren duidelijk naar Daknam afgezakt voor een punt. Valère Billen koos voor het kerstboomsysteem met Sishuba alleen in de punt. De Zuid-Afrikaan kreeg af en toe wat steun van Peeters. Die flirtte gans de wedstrijd met rood na zijn gele kaart voor een zware overtreding op Carlos vroeg in de wedstrijd.

Carlos speelde als enige op hoog niveau. In een wedstrijd waar weinig schwung in zat pakte de Braziliaan uit met enkele staaltjes van technisch vernuft. De tweede helft kwam er meer ruimte voor de thuisploeg.

Bij de bezoekers bleef middenvelder Hendrikx tijdens de rust in de kleedkamer na een zwakke wedstrijd. Spits Coulibaly werd in de ploeg gedropt. De Fransman zorgde iets over het uur voor de gelijkmaker bij zijn eerste baltoets.

Billen gokt

Jancevski had kort daarvoor tot tweemaal toe de kans om voor een meer geruststellende voorsprong te zorgen. De Macedoniër trapte eerst over de bal en vervolgens rakelings naast. Aan de overkant stond Delorge plots helemaal vrij. De aanvoerder van Sint-Truiden kraakte zijn schot. Een aanstormende Sishuba kwam centimeters te kort om de bezoekers op voorsprong te schieten.

Lokeren bleef steriele druk ontwikkelen. Een schot van Jancevski werd met hand geblokt door Wisniowski. Op aangeven van de lijnrechter legde ref Bylois de bal op de stip. Carlos schilderde de elfmeter perfect in doel, al zat doelman Boeckx er heel dicht bij.

Billen gokte met de inbreng van nog een extra aanvaller, Kalulika, maar veel haalde dat niet uit. Alleen doelman Copa zorgde nog voor spanning door zich compleet te misrekenen bij het uitlopen. In de slotminuten mochten aanwinsten Andic en spits Some ook nog debuteren voor eigen publiek.