Zwak FC Brussels begint uur te laat aan competitie
Met dezelfde cijfers als vorig seizoen kaapte Westerlo in Molenbeek de drie punten weg. De nul op het bord houden was duidelijk de belangrijkste intentie van de Brusselaars, die pas na de achterstand wakker schoten. Voor hen wordt het wachten op meer offensieve slagkracht via nieuwkomer Pavel Fort.
Het verschil tussen een gezapig oefenpartijtje in de voorbereiding en de competitiestart was aanvankelijk zelden of nooit te zien. Een uur lang slordig en traag voetbal dus in het Edmond Machtensstadion.

Brussels probeerde het zowel qua opstelling als qua spelstijl op zeer voorspelbare manier. Met één spits en afwachtend. Zelfs de aanzet tot een geslaagde counter waarop het speculeerde bleef heel de eerste helft uit.

Westerlo was de minst slechte ploeg. Het voetbalde hoger en nam het meeste initiatief. Al bleven opwindende combinaties ook van Kempense kant uit. Ogunsoto besefte blijkbaar nog niet dat de competitie van start was gegaan en trapte een aangeven van Van Hout van al te ver slap en onovertuigend naast. Tekenend voor de hele partij eigenlijk. Joris Van Hout forceerde zelf geen enkele kans maar kreeg wel de beste mogelijkheden aan de voet. Eén keer nam hij te overhaast een voorzet van Ogunsoto in één tijd op de slof en na een scrimmage besloot hij twee keer te zwak naast.

Rood voor Mennes en Petö

Even na de pauze onderbraken de bezoekers de zomerwandeling voor een doelpunt. Wagemakers zette voor van op rechts en Van Imschoot knalde gekruist voorbij Nys binnen. Op dat moment verdiend, maar tegelijk zagen de Brusselaars hun verhoopte puntendeling verloren gaan en daarmee startte de competitie voor de thuisploeg na een uur spel.

De uitsluiting van Mennes voor een fout op de doorgebroken Culek was nog meer het sein om ten aanval te trekken voor de ploeg van Cartier. Gorius trapte de vrijschop tegen de bovenkant van de lat en Lutula schoot rakelings naast. Weinige ogenblikken later was een knappe redding van De Winter nodig om Culek van de gelijkmaker te houden.

Lang kon Brussels niet genieten van zijn numerieke meerderheid, want na een fout op Van Imschoot mocht ook Petö zich met een tweede keer geel gaan douchen. Het thuisoffensief was bijgevolg een kort leven beschoren en de ingevallen Dekelver en in de slotfase Wagemakers kwamen nog dicht bij een doelpunt.