Meteen puntenverlies voor Charleroi
Ref Bourdouxhe legt wedstrijd enkele minuten stil na doelpunt van AkgülOnmondig Charleroi komt niet verder dan gelijkspel tegen bleek RoeselareAkgül dompelt oude thuishaven in rouwMet het 1-1 gelijkspel in het Stade du Pays de Charleroi mag vooral Roeselare zich gelukkig prijzen, al is er nog een pak werk aan de winkel. Philippe Vande Walle wordt na de zegeroes van vorig seizoen met de neus op de feiten gedrukt.
Charleroi heeft de kern van vorig seizoen bijeen weten te houden en daardoor staat er nu een goed geoliede machine. Alleen, het pijnpunt is niet weggewerkt: een echte doelpuntenmaker hebben de Carolo's niet in hun rangen. Integendeel, ze lieten na drie seizoenen opportunist Akgül vertrekken naar Roeselare en die velde gisteren een hard verdicht. Hij bracht een bleek Roeselare immers weer op gelijke hoogte. Toen hij zijn handen achter zijn oren stak richting de spionkop van Charleroi, zorgde dat voor een pak frustratie in zijn voormalig thuisstadion. Ref Bourdouxhe legde de wedstrijd daarop enkele minuten stil na aanhoudende beledigingen aan het adres van Akgül.

Het echte debuut van trainer Philippe Vande Walle, die vorig seizoen al vier matchen overnam, kreeg zo een zuur randje. Zijn Charleroi had een bleek Roeselare nochtans de hele wedstrijd en vooral op het middenveld overklast. Roeselare staat gezien zijn prestatie van gisteren inderdaad voor een moeilijk seizoen. Op het middenveld vielen grote gaten. Coach Dirk Geraerd moest wel een pak spelers missen. Oyen (hiel), Smits (overbelasting knie) en Mama Dissa haakten af, terwijl ook Yves Vanderhaeghe (knie) er niet bij was. Sierens had nog last van zijn lies en Biebauw mocht plaatsnemen tussen de palen. Vande Walle recupereerde spits Orlando en kon zijn sterkste elf opstellen.

Droomstart

Charleroi nam een droomstart. Al na twintig seconden trof Smolders raak, na een infiltratie uit het middenveld en een pass van Diallo. Orlando kon zich regelmatig goed doorzetten, maar kreeg te weinig uitgespeelde kansen. Jovial wrong die dan meestal de nek om. Na zestien minuten ging Jovial neer in de zestien na een charge van Joseph-Augustin, maar Bourdouxhe gaf geen krimp. Pas na 24 minuten kreeg Roeselare een eerste kans. De Vleeschauwer vond Tanghe, die de bal verlengde, maar op Kere stuitte. Roeselare was er voor de rust nog eens dicht bij toen Akgül een pass van spitsbroeder Kpaka net langs de verste paal devieerde.

Roeselare ging in de tweede helft op zoek naar wat kleur. Thompson vond na een mooie ren op links het hoofd van Kpaka, maar die miste de grote kans. Na tien minuten doofde de gretigheid al uit en nam Charleroi weer het commando over. Orlando miste een open doelkans, maar aan de overkant toonde Akgül zijn ex-ploegmaats hoe het wel moet. Na een pass van Tanghe omspeelde hij knap Kere en trapte hij de bal droog binnen. Zijn provocerende gebaren richting zijn voormalige aanhang waren minder mooi, net als hun reactie.

Charerloi monopoliseerde de bal, maar puurde daar geen kansen uit. Dat het 1-1 bleef, had het aan zichzelf te wijten.