Vicekampioen opent met probleemloze zege tegen Cercle Brugge
RC Genk beleefde een competitiestart zonder problemen tegen Cercle Brugge. Een sterk openingskwartier en daarna twee fraaie goals van Soetaers en Caillet zorgden voor 3-1 winst en vertrouwen voor de Europese trip naar Sarajevo.
Genk heeft wat het wilde: een ruime zege tegen Cercle en een nieuwe portie vertrouwen om woensdag in Sarajevo ondanks de 1-2 uit de heenmatch toch nog de kwalificatie voor de derde voorronde van de Champions League af te dwingen. Genk knoopte tegen Cercle bij momenten weer aan met het spel dat vorig seizoen de tweede plaats opleverde. Vooral Soetaers liep swingend te voetballen. Zijn bewaker Anthony Portier zag sterretjes in de Cristal Arena.

De drie punten voor Genk kwamen op geen enkel ogenblik in gevaar en de Limburgers hadden nog een resem kansen voor een ruimere overwinning. Minpuntje was dat er achterin opnieuw enkele gaten vielen.

Zoals vorig seizoen zo vaak nam Genk een flitsende start. Na een drietal kleine kansjes kopte Bosnjak in de achtste minuut een voorzet van Soetaers in doel. De opluchting was enorm bij de spits die vorig seizoen lang buiten strijd was.

Voorin kreeg de Kroaat gisteren het gezelschap van de pas 18-jarige Jelle Vossen. Na een goede voorbereiding kreeg die de voorkeur op middenvelder Haroun en Ljubojevic. Hij ontgoochelde niet en nette binnen het kwartier nog bijna de 2-0. Dahmane, die Alex verdrong, kon minder overtuigen.

Cercle hapte naar adem in het eerste kwartier maar stak daarna toch even de neus aan het venster. Serebrennikovs herneming op een hoekschop werd door Bailly gekeerd.

Knappe goals Soetaers en Caillet

Net toen vergrootte Genk de voorsprong. En hoe. Soetaers plukte de bal uit de lucht, zette een tegenstander in de wind en vlamde met links vanop bijna dertig meter schitterend in de winkelhaak.

Maar bij die 2-0 voelde Genk zich even iets te zeker. Cornelis gaf op rechts eerst veel te veel ruimte aan De Smet, die Cornelis ook nog eens voorbij mocht gaan om dan netjes de aansluitingstreffer te scoren.

De snel gestarte match viel daarna wat stil. Het was dan ook niet toevallig op een stilliggende bal dat Genk de voorsprong uitbreidde. Bij Cercle keek men angstvallig uit naar de linker van Soetaers, maar Caillet krulde knap met rechts in de winkelhaak.

Paal en lat

De tweede helft werd dus meteen overbodig. Bij Cercle bracht de in eerste debuterende hoofdtrainer Glen De Boeck met De Sutter een extra spits in. De Bruggelingen trokken met open vizier op zoek naar een nieuwe aansluitingstreffer maar kwamen gewoon telkens te kort tegen Genk. Een keer moest Bailly maar ingrijpen op een poging van De Sutter.

Aan de overkant had Genk mogelijkheden zat om de score uit te breiden. Soetaers knalde van dichtbij tegen de onderkant van de lat, Dahmane mikte alleen voor doel naast en trof uit een scherpe hoek de paal. Ook Bosnjak kwam heel dicht bij nog een goal. Tegen Sarajevo zal Genk wellicht minder kansen krijgen om de nodige twee goals te maken.