Germinal Beerschot op en over nieuwkomer Dender
FC Dender heeft zijn allereerste wedstrijd in eerste klasse verloren. Het gaf een 1-0 voorsprong uit handen. De neutrale waarnemers prijsden de promovendus voor hun moed en enthousiasme.
Het had in extremis nog heel wat voeten in de aarde, maar voormalig voorzitter en jurist Bart Gies kreeg vrijdag dan toch de melding dat Dender onder opschortende voorwaarden de toelating kreeg om de competitie in eerste klasse aan te vatten. Op sportief vlak hield coach Jean-Pierre Vandevelde opvallend vast aan zijn kampioenenformatie van tweede klasse. Naast doelman Lemmens en het spitsenduo Munyaneza-Dufoor waren Barbé en Neels de enige nieuwkomers bij de nieuwbakken eersteklasser die met behulp van hoogtewerkers voor het eerst met verlichting aantrad in het Florent Beeckmanstadion.

Losada krulde een vrijschop naast en een technisch sterker Beerschot dwong in de beginfase meteen een resem hoekschoppen af. De Petter blokte Dosunmu af en na een knappe actie van Losada kopte Malki naast. Even voorbij het halfuur toonde Munyaneza een eerste keer zijn spurtsnelheid, maar de flankvoorzet leverde niets op. De Groote opende met een splijtende voorzet op Geeroms die Munyaneza een prima kans voorschotelde, maar de Rwandees verslikte zich knullig in zijn balcontrole.

Lemmens wakker

Net voor inrukken stelde Malki met een plotse kans Lemmens op de proef, maar de voormalige RKC-portier weerde af in hoekschop. Na rust bleef Munyaneza bij een uitbraak ietwat gelukkig in balbezit. Geeroms zette voor op Destorme die binnen ramde. Zes minuten later kreeg Martijn Monteyne alle ruimte op zijn rechterflank en Gerets devieerde de voorzet in eigen doel.

Lemmens pareerde een poging van Malki na een knappe draaibeweging van de Syrische spits. Een schuiver van Dosunmu onderging hetzelfde lot na een slalom door de thuisdefensie. Een schuiver van Dosunmu pareerde Lemmens in twee tijden. Zerara lanceerde Dosunmu die op Lemmens stuitte waarna Malki de afvallende bal tegen de netten dropte. De Petter flirtte via een kopbal nog met de gelijkmaker. Dender bewees ondanks een thuisnederlaag dat het in eerste kan meespelen, al dient nog bevestiging te volgen.