NAMEN - Teammanager Joël Smets maakte zaterdag in Namen zijn selectie bekend voor de Motorcross der Naties. De selectie bevat geen verrassingen. Smets kiest met Steve Ramon (Suzuki), Kevin Strijbos (Suzuki) en Ken De Dycker (CAS-Honda) de drie best geplaatste Belgen in de tussenstand van het WK.
Ramon, Strijbos en De Dycker zullen in het Amerikaanse Budds Creek op 22 en 23 september vooral moeten rekening moeten houden met thuisland Amerika. Vorig jaar werd ons land in Engeland tweede. De kwalificaties voor de Grote Prijs van Namen lieten zaterdag alvast het beste vermoeden, met een tweede plaats voor De Dycker en een vierde plaats voor Ramon. De Brit Mackenzie was de snelste, Strijbos plaatste zich als tiende.

Joël Smets gelooft in de zegekansen van het Belgisch team. 'Zowel Kevin (Strijbos) als Ken (De Dycker) wonnen dit jaar al een Grote Prijs en (lachend) daar komt Steve Ramon zondag nog bij! Ik denk dan ook dat we een erg sterk team op de been hebben gebracht. Normaal is Amerika net iets sterker, maar ook zij kunnen een offday hebben. Het Belgische team gaat zeker voor een podiumplaats.'

Met de bekendmaking van het team wordt ook een promotiecampagne op gang geschoten, want ook al is het Belgische MX der Naties team één van de meest succesvolle nationale sportploegen van België, het team, begeleiders en hun materiaal in de VS krijgen is een erg dure zaak. Ter ondersteuning van de motorcrossers worden vanaf dit weekend Team Belgium T-shirts aan de man gebracht tegen 20 Euro. Het Belgische team kan in ieder geval rekenen op de steun van Cynthia Reekmans, de mooie Limburgse is namelijk de meter van de MX der Naties ploeg.

De MX der Naties wordt algemeen beschouwd als de meest belangrijke motorcrosswedstrijd ter wereld. België won dit wereldkampioenschap voor landenteams al 14 keer, de VS wonnen 17 keer en Groot-Brittannië 16 keer. België leidt wel wat betreft het aantal podiumplaatsen, 50 keer stond ons land op het eindpodium.