Nieuwe huiszoeking bij verdachte ontvoering Maddie
LISSABON - De Portugese politie heeft vrijdag opnieuw een huiszoeking verricht in de woning van de Brit Robert Murat in het zuid-Portugese Praia da Luz in het kader van het onderzoek naar de verdwijning van de kleine Madeleine McCann begin mei. Dat hebben de Portugese media gemeld.
Een tiental inspecteurs van de gerechtelijke politie heeft de tuin doorzocht en erin gegraven. Murat zelf en zijn advocaat aanschouwden de zoeking binnen het huis.

Na een eerste huiszoeking op 15 mei liep al een eerste onderzoek naar Murat. Maar hij werd vrijgelaten onder voorbehoud van huisarrest. De politie zei toen onvoldoende elementen te hebben voor een aanhouding.

De woning van de Brit bevindt zich op honderd meter van het appartement waar de vierjarige Maddie op 3 mei is verdwenen. Zij was met haar broer en zus achtergelaten door haar ouders die dineerden in een vijftig meter verderop gelegen restaurant.

Aan de huiszoeking van vrijdag namen twee leden van de Britse politie deel, aldus de BBC. Britse media meldden op gezag van politiebronnen dat de operatie vier dagen kan duren.

Murat heeft altijd gezegd onschuldig te zijn en zegt dat men van hem een 'zondebok heeft gemaakt voor iets wat hij niet heeft gedaan'.

De ouders van het verdwenen kind voeren nog altijd campagne om hun kindje terig te vinden. Sinds vrijdag zijn ze in het zuid-Spaanse Huelva. Ook de Belgische politie heeft een onderzoek geopend nadat een getuige heeft gezegd Maddie zaterdag te hebben gezien in Tongeren.