Massale drukte op wegen en treinen naar de kust
Voor de toeristische sector aan de kust is er voor het eerst echte zomerse drukte. Alle terrassen stonden zaterdag open. De verhuurders van strandmateriaal zetten het maximum zetels en zeilen uit. Op de wegen was het zeer druk. De NMBS vervoerde massaal veel passagiers richting kust.
De wegpolitie meldde rond 10u zaterdagochtend de eerste drukte. In Oost-Vlaanderen was het op de E40 Brussel-Kust sinds 9 uur blokrijden tot stilstaand verkeer. In Drongen gebeurde een ongeval dat tijdelijk voor file zorgde.

De NMBS legde zaterdagmorgen twee extra treinen in naar Blankenberge en één naar Oostende. De treinmaatschappij houdt nog materiaal en personeel op overschot om het aanbod nog te verhogen indien de reizigerstoevloed aanhoudt.

De verhuursector aan de kust kreeg de voorbije dagen extra vraag naar overnachtingen. In diverse kustgemeenten zijn quasi alle hotelkamers bezet. Wie nog een bed zoekt, moet vaak in het duurdere of goedkope segment terecht. Ook de campings en vakantiewoningen kennen dit weekend een hoge bezettingsgraad.

De kust hoopt na de wisselvallige julimaand op massale zonneschijn in augustus. Iedereen lijkt voorlopige opgewekt over de augustusstart.