Bram Tankink (QuickStep-Innergetic) naar Rabobank
De Nederlandse wielrenner Bram Tankink verlaat het Belgische QuickStep-Innergetic, en rijdt de komende twee seizoenen voor het Nederlandse Rabobank, meldt hij op zijn persoonlijke website (www.bramtankink.nl).
De 28-jarige Tankink had ook aanbiedingen van zijn huidige ploeg en van het Duitse T-Mobile op zak.

In zijn bericht stelt Tankink dat hij uit gesprekken met de ploegleiding van QuickStep-Innergetic en die van Rabobank besloot dat hij bij Rabobank 'een vrijere rol' zou krijgen. Een andere reden voor de overstap is 'dat ik graag in een Nederlandse omgeving werk en ik als Nederlander toch een bepaalde verwantschap voel met de Rabobank', aldus Tankink.

Tankink verlaat QuickStep-Innergetic wel met een zeer goed gevoel. 'Binnen de ploeg vinden ze het jammer dat ik nu de overstap maak, maar ze kunnen de motivatie begrijpen en ook Patrick (Lefevere) reageerde heel goed. Hij heeft me 7 jaar lang de mogelijkheden gegeven om te komen waar ik nu sta, hoewel ik daar zelf natuurlijk hard voor heb moeten werken. Maar vooral het geduld in de beginperiode en de makkelijkheid waarmee ik me in de ploeg kon aanpassen, heeft ervoor gezorgd dat ik me altijd goed in deze ploeg heb thuis gevoeld'.

De Nederlander begon zijn profcarrière in 2001 bij het team van Patrick Lefevere, toen nog Domo-Farm Frites. Hij behaalde sindsdien 4 zeges, met een rit in de Ronde van Duitsland in 2005 als belangrijkste.