Niet alleen Dave D.C., maar ook moeder Sandra V. wordt nu door het parket van Turnhout verantwoordelijk geacht voor de dood van de tweejarige peuter Miguel uit Weelde (Ravels). Die overleed woensdag ten gevolge van mishandeling, melden verschillende kranten.
Het parket in Turnhout verzwaarde donderdag de vordering in de zaak van de tweejarige Miguel. De beschuldiging luidt nu 'opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, met de omstandigheid dat het misdrijf is gepleegd ten aanzien van een minderjarige door zijn moeder en door een persoon die er gezag over had'. De vrouw is niet aangehouden.

Het parket toont daarmee dat niet alleen Dave D.C. moet opdraaien voor de gruwelijke feiten, maar ook moeder Sandra V.

Mogelijk heeft dat de maken met de periode dat Miguel werd mishandeld. De feiten waren niet eenmalig en gingen veel verder dan het gooien van Miguel in zijn bedje. De jongen werd gedurende veertien dagen stevig onder handen genomen door Dave D.C.

Dave D.C. verscheen vanmorgen voor de raadkamer. De man ontkent niet dat er feiten zijn gebeurd, maar ontkent wel dat hij die opzettelijk heeft begaan. De beklaagde beweert dat alles het gevolg is van zijn drugsprobleem.

De raadkamer zal nu waarschijnlijk een college van psychiaters aanstellen om na te gaan hoe het met de geestestoestand van de verdachte is gesteld. Over zijn al dan niet verdere aanhouding zal in de loop van de namiddag een uitspraak vallen.

Vrienden van vader Mike Van Kriekinge bereiden een stille mars voor, die op een nog nader te bepalen dag begin volgende week in Turnhout moet plaatsgrijpen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in