Woensdagmiddag brak in Interieurwinkel Gifi in Antwerpen een zware brand uit. De interieurwinkel en het achterliggende magazijn zijn volledig vernield. De bewoners van de zes bovenliggende verdiepingen moeten de nacht elders doorbrengen. 'Wie niet bij familie terecht kan, wordt door de stad opgevangen in hotel Arras aan de aan de Plantin en Moretuslei', zegt Sven Lommaert van de lokale politie.
Zevenhonderd buurtbewoners uit de Carnotstraat, de Constitutiestraat en de Congresstraat moesten hun woning verlaten. Het ging om een preventieve maatregel vanwege de hevige rookontwikkeling. Een 60-tal onder hen werd opgevangen in de sporthal aan de Plantin en Moretuslei. De anderen werden opgevangen door familie en vrienden of volgden de brand van op de straat. Uiteindelijk zouden er zeventien van hen, die niet bij familie of vrienden terechtkonden, ondergebracht worden in hotel Arras.

'Zes woningen in de Congresstraat, die aan het magazijn grenzen, hebben rook- en waterschade opgelopen. Ook die bewoners moeten de nacht bij familie of in een opvangmogelijkheid van de stad doorbrengen. De bewoners van de Constitutiestraat mogen allemaal al terug naar huis', zegt Dirk Delechambre van de stad Antwerpen.

De brandweer is nog steeds aan het nablussen. Het korps van Antwerpen krijgt daarbij bijstand van de korpsen van Borsbeek, Wommelgem en Brasschaat. Ook de civiele bescherming biedt een helpende hand. De gemeentelijke rampenfase is inmiddels afgeblazen, aldus nog Sven Lommaert.

Openbaar vervoer rijdt weer normaal

Het openbaar vervoer mag opnieuw langs de Carnotstraat en de Turnhoutsebaan in Antwerpen rijden. Die straten waren de woensdagnamiddag afgesloten door een zware brand in een interieurwinkel en achterliggend magazijn. De brandweer zal wellicht nog de hele nacht ter plaatse blijven voor de nabluswerken en om ervoor te zorgen dat het vuur niet opnieuw opflakkert.

Videobeelden ingestuurd door lezer Michel Vandegaer:

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig