BRUSSEL - RSC Anderlecht last een persstop in betreffende de dossiers Bart Goor en Timothy Derijck. Dat meldt de Brusselse club in een communiqué. Anderlecht zegt in beide dossiers naar een oplossing te blijven zoeken, maar wenst tot donderdag geen commentaar meer te geven op de gang van zaken.

Anderlecht zit voor beide dossiers rond de tafel met het Nederlandse Feyenoord. De vice-landskampioen wil Bart Goor terughalen naar Brussel, maar Feyenoord wil daar voorlopig niet van weten.

Voor Goor is de situatie bij de Nederlanders ondertussen onhoudbaar geworden. Sinds de supporters weten dat hun aanvoerder de club wil verlaten, wordt hij voortdurend belaagd. Bij de eerste training moest hij door vier lijfwachten naar de douches begeleid worden.

Timothy Derijck is een 18-jarige verdediger die onlangs zijn contract bij Anderlecht verbrak en overstapte naar Feyenoord, waar hij een contract tekende voor vier seizoenen. Derijck betaalde aan Anderlecht een verbrekingsvergoeding van 22.000 euro, maar de Brusselaars blijven zich verzetten tegen een overgang. Anderlecht wil dat Feyenoord een opleidingsvergoeding betaalt. Beide dossiers zitten muurvast.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig