Sam is de lelijkste hond ter wereld
Foto: rr
Sam, een 14-jarige Chinese hond, is voor de derde keer op rij bekroond tot de lelijkste hond ter wereld. Een verrassing is die titel allerminst: behalve een grijze kuif en wat pluisjes op zijn (flap)oren, heeft de viervoeter geen haar.

Sams huid - van vacht is immers geen sprake - staat vol sproeten. Bovendien is hij blind. Zijn ogen en oren - ook bedekt met een plukje grijs haar - hebben een bijzonder hoog aliengehalte. De hond is dan wel blind, met zijn flaporen hoort hij wellicht als de besten. Eten kan dan weer wel een probleem vormen. Sams gebit doet spontaan aan Austin Powers denken.

,,Sam is zo lelijk dat zelfs de jury ervan schrok’’, zegt Sams baasje, Susie Lockheed. De Amerikaanse is er best trots op dat haar hond de allerlelijkste is. ,,Mensen huiveren wanneer ze zien dat ik hem een kus geef’’, lacht ze. Toch heeft ugly Sam een fanclub. Er is zelfs sprake van een heuse hype, de postkaart van Sam siert menige koelkast in zijn hometown Santa Barbara.

Of Sam ook volgend jaar nog de lelijkste is, is onzeker. Het hondje, tuk op kip en kaashapjes, lijdt immers aan hart- en nierproblemen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig