LUXEMBURG - De Italiaan Dario Frigo (Fassa Bortolo) heeft zaterdag het eerste deel van de derde rit in de Ronde van Luxemburg gewonnen. Frigo haalde het na 96 km tussen Mersch en Luxemburg licht afgescheiden van zijn teamgenoten Alberto Ongaratto en thuisrijder Kim Kirchen. De Zwitser Fabian Cancellara heeft het tweede deel van de derde etappe in de Ronde van Luxemburg gewonnen, een individuele tijdrit van 10,8 km in en rond Bettembourg.
In het eerste deel werd de rit werd gekenmerkt door een lange vlucht van zes. In de finale vloeide, onder impuls van de Landbouwkredietformatie, alles opnieuw samen. Tot Frigo in de laatste kilometer een beetje afstand kon nemen, genoeg om rit 3A op zijn naam te schrijven.

In de tijdrit legde Cancellara de 10,8 kilometer af in 12:38, 12 seconden sneller dan de Hongaar Laszlo Bodrogi die de leiderstrui overneemt van de Italiaan Alberto Ongarato.

Derde in de tijdrit werd de Duitser Stefan Schumacher, op 13 seconden. Beste Belg was Maxime Monfort op de negende plaats.