KULMBACH - De Australiër Allan Davis (Liberty Seguros) heef vandaag in een massaspurt de 5e etappe in de Ronde van Duitsland (2.2), tussen Kelheim en Kulmbach over 192,2 km, gewonnen. Tweede werd de Duitser Danilo Hondo en derde zijn landgenoot Steffen Radochla. Patrick Sinkewitz (Quick Step-Davitamon) blijft leider.
De eerste uitlooppogingen mislukten, maar uiteindelijk kon een negenkoppige groep wel weggeraken. Bij een eerste viertal, Christophe Detilloux en de Duitsers Matthias Kessler, Torsten Schmidt en Christian Knees, voegden zich even later de Spanjaarden Jose Vicente Garcia Acosta en Isidro Nozal, de Fransman Eric Leblacher, de Rus Evgeni Petrov en de Zuid-Afrikaan Robert Hunter.

Tijdens de laatste beklimming van de dag, op zowat 25 km voor de finish, ging bij de leiders Petrov aan de boom schudden. Hij kreeg enkel nog Hunter mee. Detilloux volgde achter dit duo in het gezelschap van nog vier anderen maar zij werden wat later door een jagend peloton tot de orde geroepen.

Op 6 km van het einde waren ook Hunter en Petrov eraan voor de moeite en kregen we een algemene hergroepering. Anderhalve kilometer voor de finish zette de Duister Rolf Aldag nog een uitval op, maar ook hij kon niet voorkomen dat de vijfde rit beslecht werd in een massaspurt.