Elf doden bij explosie op Russische markt
Foto: epa
MOSKOU - Elf mensen zijn omgekomen en dertig gewond geraakt toen vandaag op een markt in de Centraal-Russische stad Samara twee gasflessen ontploften. Een plaatselijke afgevaardigde van het ministerie van Noodsituaties zei dat de explosie zich voordeed op een moment dat het heel druk was op de markt.
Het persbureau ITAR-Tass voerde getuigen op die zeiden kruit te hebben geroken, wat zou kunnen betekenen dat de flessen zijn ontploft tengevolge van een bomexplosie. Maar leden van plaatselijke hulpdiensten zeiden dat de gasflessen werden gebruikt voor het bereiden van voedsel in een eettent op de markt en sloten een aanslag uit. De politie zei beide mogelijkheden te onderzoeken.

In Rusland worden op markten en in kraampjes vaak gasflessen gebruikt om voedsel te bereiden en er gebeuren regelmatig ongelukken mee. In maart kwamen door het ontploffen van een gasfles in de Siberische stad Omsk vier mensen om. In mei vorig jaar werd door een gasontploffing het terras van een restaurant in Moskou vernield en kwam één persoon om het leven.