GENT - Vannacht hebben federale en lokale politie voor het eerst een controleactie gevoerd op het grondgebied van het hele Vlaamse Gewest. Volgens de eerste resultaten van deze Full Integrated Police Action (FIPA), werd daarbij een bende Roemeense dieven opgepakt die net een pak autoradio's hadden buitgemaakt.
Ook kon de politie een mensensmokkelaar en 21 illegalen oppakken in de havens van Zeebrugge en Oostende. Verder hadden 42 mensen drugs bij, een van hen 54 gram heroïne. Ze werden allemaal opgepakt.

Op verschillende plaatsen, onder meer op de E19 in Kontich en in Lokeren, trof de politie voertuigen aan die enkele uren eerder gestolen waren. Vijfentwintig wagens werden in beslag genomen omdat hun bestuurders geen verzekering konden voorleggen. Drieënveertig mensen reden onder invloed van alcohol.

Een man die teveel op had, reed in de buurt van Veurne in op een politieversperring, maar de agenten konden op tijd wegspringen. De wagen van de man ging vervolgens over de kop. Zowel hijzelf als zijn passagier werden opgepakt.

Aan de actie namen in totaal meer dan duizend lokale en federale politiemensen deel.