BELGRADO - De regeringscoalitie in Joegoslavië is er zondag niet in geslaagd een wetsontwerp op te stellen dat het mogelijk moet maken de voormalige leider Slobodan Milosevic aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag uit te leveren. Dit heeft een regeringswoordvoerder bekendgemaakt.
De leiders van de twee regeringspartijen, de Socialistische Volkspartij (SNP) van Montenegro en de hervormingsgezinde regeringscoalitie DOS in Servië, blijven verder onderhandelen. Beide partijen hebben de afgelopen week al tweemaal gesprekken gevoerd over deze zeer gevoelige kwestie.

Naar verluidt ligt de SNP dwars. Deze partij verzet zich tot nu toe tegen een wijziging van de grondwet met het oog op de uitlevering van Joegoslavische burgers aan Den Haag. De huidige grondwet sluit dat uit.

Waarnemers menen dat het van cruciaal belang is dat de Joegoslavische regering het mogelijk maakt Milosevic naar Den Haag te sturen. Alleen op die manier zou het land de broodnodige investeringen kunnen aantrekken. Eind deze maand vindt in Brussel een internationale donorconferentie plaats.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig