GR Katelijne met 7 combi's ontzet na schandaleus doelpunt
Foto: *

Als er een speler geveld ligt, wordt de bal buitengetrapt en daarna teruggegeven aan de tegenstander. Een voor de hand liggende fair-playregel die als logisch ervaren wordt. Niet zo voor Katelijne-speler Faes. Hij speelde gewoon verder en trapte het enige doelpunt van de wedstrijd doodleuk voorbij de doelman, waardoor Katelijne zich plaatste voor de finale van de eindronde, ten nadele van Zoersel. Achteraf moest de politie de gemoederen komen bedaren.

0-0 stond het toen een speler van Zoersel zich blesseerde. De doelman van Zoersel trapte de bal buiten en heel Zoersel (en Katelijne) verwachtte dat de bal zou teruggegeven worden, want zo hoort het nu eenmaal als de fair-playregels worden gevolgd. Maar Katelijne-speler Faes dacht daar anders over. Door zijn doelpunt speelt GR Katelijne de finale van de eindronde met als inzet een plaats in tweede provinciale.

'Vooral voor de spelers is dit triest,' zegt Zoersel-voorzitter Steven Schrijvers. 'Het is de manier waarop we hier verliezen wat ons kwaad maakt. Het was een beschamende vertoning. Niet alleen maakte die speler op een onsportieve manier het doelpunt, zijn medespelers en de trainer juichten gewoon mee,' aldus de voorzitter. Dat de scheidsrechter liet voortspelen, is volgens Schrijvers normaal. 'Hem valt niets te verwijten, hij paste gewoon de reglementen toe.'

Zeven combi's

De scheidsrechter liet nog een kwartier overspelen, maar dat mocht niet baten voor Zoersel. Zeven combi's kwamen ter plaatse om de verhitte gemoederen te bedaren en de bezoekers van Katelijne te beschermen tegen woedende supporters. 'Ik weet niet wie de politie op de hoogte heeft gebracht, maar vermoedelijk waren het de bezoekers zelf,' reageert Schrijvers. In de finale van de eindronde neemt Katelijne het op tegen Oelegem, waar ze alvast gewaarschuwd zijn.