KV Kortrijk voelt zich bekocht
Foto: belga
Hoewel een gelijkspel perfect verdedigbaar was, mocht Kortrijk zich bekocht voelen. Bij de Mechelse gelijkmaker haalde Aloys Nong het leer ruim een halve meter over de lijn terug. Zo verspeelden de West-Vlamingen twee gouden punten.
Net nu het ergste blessureleed bij KV Mechelen voorbij leek, verloor het de jongste dagen met Biset en Van Dessel zijn centrale verdedigingsduo van de afgelopen weken. Met ook de geschorste Asare onbeschikbaar kwamen Chen, Mellemans en Van Goethem aan de aftrap. Renard en Nong kregen de voorkeur op Biebauw en Rossini. Bij Kortrijk moest Kouyaté geschorst toekijken.

In de drie onderlinge duels dit seizoen viel maar één doelpunt te noteren, maar zaterdag was het al na dertig seconden bijna raak. Nong zag zijn strakke knal echter op de paal uiteenspatten. Even later devieerde de duidelijk gemotiveerde Kameroener een verre inworp van Vleminckx bijna in doel.

Na een goede knal van Persoons ging het Mechelse spervuur even liggen, al bleef de thuisploeg de toon aangeven. Toch kreeg ook Kortrijk een goede kans via Bakour. Zijn schot ging via het been van Van Hoevelen maar nipt over. Malinwa nam de voet van het gaspedaal en de match kabbelde voort naar de rust. Toch knutselden de West-Vlamingen nog de mooiste aanval uit de eerste helft in elkaar. Na mooi samenspel waar wel zeven Kortrijkse spelers in betrokken waren schoot Calvo een metertje naast.

In een wedstrijd die beide kanten op kon, kwam Kortrijk net na de rust op voorsprong. Met een subtiel hakje zette Coulibaly William alleen voor doelman Renard. De Braziliaan twijfelde geen seconde en zette de 0-1 op het bord. Mellemans was ei zo na bij de gelijkmaker, maar hij kopte over.

Peter Maes koos vervolgens resoluut voor het offensief en verving Vrancken door Rossini. Van Haezebrouck antwoordde en wierp de grote Belhocine in de strijd. Malinwa rook zijn kans en Nong kreeg bij een volgende actie het leer tot bij Gorius, die binnenduwde. Een doelpunt dat eigenlijk had moeten worden afgekeurd, want de Kameroener haalde het leer ruim een halve meter voorbij de achterlijn terug.

Kortrijk zette zijn woede om in strijdlust en Bakour en William kwamen nog bijna bij de winnende treffer. Een Mechelse schreeuw om een strafschop na een tackle op Vleminckx werd door scheidsrechter Van Meenen weggewuifd. Zo bleef het 1-1. Een logisch gelijkspel, al zullen de bezoekers daar wellicht anders over gedacht hebben.