Charles en Camilla trouwen pas zaterdag
LONDEN - De Britse kroonprins Charles en Camilla Parker Bowles trouwen zaterdag in plaats van vrijdag. De trouwpartij werd uitgesteld omdat paus Johannes Paulus II vrijdag wordt begraven in Rome.
De ceremonie zou oorspronkelijk op vrijdag 8 april plaatsvinden, maar werd een dag uitgesteld opdat Charles de begrafenisplechtigheid van de paus vrijdag zou kunnen bijwonen. Dat meldt het secretariaat van de kroonprins.

Eerder op de dag werd nog gemeld dat de plechtigheid gewoon door zou gaan zoals gepland. ,,Indien de begrafenis van de paus vrijdag zou plaatsvinden, zal dit geen invloed hebben op de planning van het huwelijk'', verklaarde een woordvoerster vanmorgen nog.

,,Maar we blijven openstaan voor gebeurtenissen elders op de wereld en evalueren de situatie voortdurend'', voegde een woordvoerder daar vanmiddag aan toe.

Volgens regeringsbronnen is de Britse premier Tony Blair vastbesloten om de begrafenis van de paus bij te wonen, ook al heeft hij op het thuisfront dringende politieke zaken te regelen.

De vrouw van Blair, Cherie, en hun vier kinderen zijn praktiserende katholieken en de Britse premier woont samen met hen regelmatig kerkdiensten bij. In Londen werd verwacht dat Blair vandaag ook een datum voor de volgende verkiezingen zou aankondigen. Bepaalde bronnen beweren echter dat die plannen zijn opgeborgen uit respect voor de paus. Nu wordt verwacht dat Blair de datum morgen zal bekendmaken. De algemene verwachting is dat de verkiezingen op 5 mei plaatshebben.