STUTTGART - De vrouw en twee mannen, die zondag tijdens een aanval van een dolleman in een methodistische kerk in het Duitse Stuttgart zwaargewond raakten, verkeren niet meer in levensgevaar. Dat heeft de Duitse politie vandaag bekendgemaakt.
De 25-jarige dader richtte zondag met een samoerai-zwaard een bloedbad aan in de kerk. Bij de aanval werd een 43-jarige vrouw gedood en vielen drie zwaargewonden. De motieven van de dader zouden, volgens de politie, niet politiek zijn, maar van familiale aard.

De man, die net zoals de andere gelovigen in de kerk een Tamil is, verscheen in de voormiddag voor de rechter, meldt een woordvoerster van de Duitse politie. ,,Dat kan enige tijd in beslag nemen, aangezien de man enkel met behulp van een tolk kan ondervraagd worden", zei ze. Verschillende ooggetuigen zullen eveneens een verklaring moeten afleggen. De onderzoeksrechter zal nu beslissen of de man naar de gevangenis gaat of in een psychiatrische kliniek wordt opgenomen.

Zwaard

De man trok zondag tijdens de kerkdienst plots zijn samoerai-zwaard en begon in te slaan op alles wat bewoog. Onder de 65 kerkgangers, waaronder veel kinderen, brak paniek uit. Enkele mensen verdedigden zich met stoelen, anderen renden schreeuwend de straat op. Slachtoffers zowel als dader behoren tot een Tamilgemeenschap die al jarenlang de methodistische kerk bezoekt.