Lichaam Polderbos geïdentificeerd als Yves Hotome
HOBOKEN - Het staat vast dat een lichaam dat gisteren in het Polderbos in Hoboken werden aangetroffen, dat van Yves Hotome, de 23-jarige student uit Hoboken, is. In tegenstelling tot wat eerder werd gezegd, is er geen tweede lichaam gevonden.
Het lichaam is geïdentificeerd aan de hand van een analyse van het gebit door een tandheelkundige, maakte Jan Poels van het Antwerpse parket vandaag bekend.

De politie ging er aanvankelijk vanuit dat er twee personen naast elkaar begraven lagen omdat er vlak naast de stoffelijke resten van Yves Hotome ook een overblijfsel van een ander lichaam was aangetroffen. Maar tijdens de opgravingen van vandaag is die tweede persoon niet boven water gekomen. De politie heeft de zoekperimeter daarom uitgebreid om alsnog de overige resten van het lichaam te vinden.

Hotome was sinds 1998 vermist. Pas zondag, na een week van vruchteloos graven in het Polderbos, vonden speurders het lichaam van de student. De stoffelijke resten bevonden zich op een diepte van zowat anderhalve meter, vlakbij een beek.

Voor de moord waren al vier verdachten aangehouden. De rechercheurs gaan ervan uit dat Yves Hotome uit de weg werd geruimd omdat hij er na een ruzie over het verdelen van buit mee gedreigd had hen te verklikken. Hotome wist mogelijk van de verkrachting en de moord op de zwakbegaafde Pascale Wauters (34) in juli 1998. Vrijdag werd een vijfde verdachte in Spanje aangehouden. Hij wordt eerstdaags naar België overgebracht.