Ceysens valt CD&V opnieuw aan (update)
Foto: ep
BRUSSEL - VLD-fractieleidster Patricia Ceysens valt de Vlaamse coalitiepartner CD&V opnieuw aan. Ze vindt dat CD&V te weinig visie op het regeringswerk heeft. CD&V-fractieleider Ludwig Caluwé is niet akkoord.
,,Niet Brussel-Halle-Vilvoorde verlamt de Vlaamse regering, maar het gebrek aan een gezamenlijk project'', zegt Ceysens vandaag een interview in de krant De Morgen. ,,Dan moeten ze niet naar ons kijken, want wij hebben wel een project. Het wordt tijd dat Leterme eens met daden op de proppen komt", vindt Ceysens.

Indien de CD&V'ers in het Vlaams parlement hun onthoudingen, uit protest tegen de vertragingen in het dossier B-H-V, na het paasreces omzetten in tegenstemmen, dan zit de regering met een probleem. ,,Dan is er een crisis en dat zal niet onze verantwoordelijkheid zijn", aldus nog Ceysens.

,,Verkeerde vijand''

VLD-fractieleidster Patricia Ceysens zoekt de verkeerde vijand in het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde. Ze moet er in eerste instantie voor pleiten dat haar partijgenoten in het federaal parlement het regeerakkoord uitvoeren. Dat zegt CD&V-fractieleider Ludwig Caluwé.

,,Als Ceysens zich ergens moet over opwinden, is het over de traagheid van haar federale collega's." Volgens de CD&V-fractieleider is er een probleem omdat VLD en SP.A-Spirit geen uitvoering geven aan het Vlaams regeerakkoord, dat bepaalt dat het gezamenlijk in de Kamer ingediend wetsvoorstel van de Vlaamse regeringspartijen over de splitsing van B-H-V onverwijld moet worden goedgekeurd. Vervotte

Het is niet de eerste keer dat Ceysens de christendemocraten op de korrel neemt. De afgelopen maanden hakte ze ongenadig in op een aantal beslissingen van Vlaams CD&V-minister van Welzijn, Inge Vervotte. Dat leidde vorige week onder meer tot een scherpe uitval van CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen.