Steffen Wesemann zet Ronde van Vlaanderen op zijn naam
MEERBEKE - De Duitser Steffen Wesemann van de T-Mobileploeg van Walter Godefroot heeft zondag de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Hij haalde het in een eindspurt met drie van de Belgen Leif Hoste en Dave Bruylandts. Favorieten Van Petegem, Vandenbroucke en Museeuw lieten het afweten.
De 88ste editie van de Ronde van Vlaanderen was zeker niet de mooiste, maar was wel razend spannend. Met nog meer dan 200 kilometer voor de boeg vormde zich een kopgroep van 26 man. In het peloton volgden de reacties elkaar snel op, maar de toppers hielden zich opvallend gedeisd.
In de heuvelzone spatte het leidersgroepje uit elkaar. Alleen Leif Hoste hield stand en had nog kracht over om fors door te gaan op de Muur van Geraardsbergen. Dave Bruylandts en Steffen Wesemann konden aanpikken; Van Petegem en co moesten er onverbiddelijk af.
Het trio bleef vrij makkelijk uit de greep van een groepje achtervolgers. Wesemann was op papier veruit de snelste, en dat wist ook Bruylandts. Op een kilometer van de finish ging hij er vandoor. Wesemann toonde zich de slimste en liet Hoste achter Bruylandts rijden. In de spurt ging de Duitser vlot over Bruylandts.
Na de wedstrijd toonde Bruylandts zich ontgoocheld over de houding van Hoste. ,,Hij reed geen meter op kop en sprong dan ook nog eens achter mij'', sakkerde Bruylandts. ,,Ik rijd voor Lotto-Domo; niet voor de nationale ploeg'', was de reactie van Hoste.
De top-20:
1. Steffen Wesemann (Dui/T-Mobile) de 257 km in 6u39 (gem. 38,647 km/u)
2. Leif Hoste (Bel)
3. Dave Bruylandts (Bel)
4. Leon Van Bon (Ned) op 0:28
5. Erik Dekker (Ned)
6. Andreas Klier (Dui)
7. Rolf Aldag (Dui) 1:09
8. Frank Hoj (Den) 1:16
9. Paolo Bettini (Ita)
10. George Hincapie (VSt)
11. Thierry Marichal (Bel)
12. Juan Antonio Flecha (Spa) 1:17
13. Laurent Brochard (Fra) 1:30
14. Jorg Ludewig (Dui) 1:38
15. Johan Museeuw (Bel)
16. Peter Van Petegem (Bel)
17. Serguei Ivanov (Rus)
18. Xavier Florencio (Spa)
19. Roberto Petito (Ita)
20. Michael Boogerd (Ned)

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig