Marks & Spencer raakt maar niet uit het slop
Foto: reuters
BRUSSEL - Het gaat nog altijd niet goed met het Marks & Spencer, zo meldt de Sunday Telegraph. De nieuwe zakencijfers zien er niet goed uit en er worden steeds meer vragen gesteld bij de "betrokkenheid" van de Belgische grote baas Luc Vandevelde die dit bolwerk van Britse winkeltraditie uit het slop moest halen.
Volgens het zakenkatern van de Britse zondagskrant zal M&S over tien dagen kwartaalresultaten bekendmaken waar de aandeelhouders niet vrolijk van zullen worden en is de spectaculaire uitverkoop die de warenhuisketen vorige week lanceerde een nieuwe indicatie van de dalende verkoop.

Directeur Roger Holmes gaf trouwens onder vier ogen al toe dat de hersteloperatie die werd ingezet onder leiding van Vandevelde is vastgelopen en dat er zal moeten worden bezuinigd op de personeelskosten. Over Vandevelde zelf, die werd binnengehaald als de redder van 'Marks and Sparks' maken de analysten in de Londense City zich trouwens nog om andere redenen zorgen.

Change Capital Partners, zijn risicokapitaal-groep, is momenteel betrokken bij een overname van Vendex (de Nederlandse Vroom en Dreesmangroep) en nu hij ook al zitting heeft genomen in de Raad van Bestuur van het Franse Carrefour, vraagt men zich in Londen af of hij zo nog wel genoeg aandacht heeft voor en tijd kan besteden aan de moeizame wedergeboorte van Marks & Spencer.