KATHMANDU - In Mulbhansar (Kailali), in het westen van Nepal, hebben Maoïstische rebellen zaterdagavond 18 tankwagens in brand gestoken. Dat meldt de Nepalese radiozender Kantipur FM zondag.
De olietankwagens werden door een Nepalese oliemaatschappij (Nepal Oil Corporation) gehuurd bij privé-ondernemers die olie vanuit India transporteren. De oliemaatschappij is in handen van de staat en heeft een monopolie op de olie-import in Nepal.

Volgens de radio zouden de vrachtwagens leeg geweest zijn op het moment dat ze in brand werden gestoken. Daardoor bleef de schade voor de omgeving vrij beperkt.

Door het incident dreigt echter wel een mogelijk olietekort voor de regio, want de oliemaatschappij heeft geen grote opslagruimtes in het westen van Nepal. Bovendien is het voor de import volledig afhankelijk van de tankwagens.

Aanslag tegen woning Nepalese minister Binnenlandse Zaken

Maoistische militanten hebben zaterdagavond een bomaanslag gepleegd tegen de woonst van de Nepalese minister van Binnenlandse Zaken Kamal Thapa in Hetaunda, in het zuiden van het land. De ontploffing heeft het huis deels beschadigd en twee bewakers verwond.

De maoïstische rebellen voeren sinds 1996 een gewapende strijd tegen de monarchie. Daarbij kwamen al meer dan 9.500 mensen om het leven.