Anderlecht een maatje te sterk voor Genk
Anderlecht heeft gedaan wat het moest doen: winnen van Racing Genk. Club Brugge is voorlopig nog altijd leider in de hoogste klasse dankzij de 3-1 zege van vrijdag tegen Lierse. Anderlecht nadert tot op 2 punten. Standard ontvangt zondag La Louvière.
Na een 2 op 12 heeft Anderlecht zich herpakt: het versloeg Genk met 4-1. Anderlecht ging furieus van start en scoorde twee keer in 12 minuten. Genk was niet echt aangeslagen en knokte zich terug in de wedstrijd. Na een afgeweerd schot van Peeters kon Vandenbergh, de andere spits, de achterstand halveren.

Paars-wit kon met een voorsprong gaan rusten. Na de pauze herhaalde Anderlecht het kunststukje van de eerste helft nog eens: twee keer scoren in drie minuten. Eerst bewees Frutos zijn kopbalkracht nog eens, nadien schoot Goor zijn tweede van de avond binnen.

Zulte-Waregem - Cercle Brugge 3 - 1


De eerste helft was bijzonder magertjes. En ook de start van de tweede helft beloofde niet veel goeds. Totdat Meert en Sergeant een actie in mekaar staken die we dit seizoen al vaker zagen van Zulte-Waregem. maar het was de thuisploeg die even later dankzij Dekelver op gelijke hoogte kwam. Nadien was het de beurt aan Salou. Hij draaide twee goaltjes binnen. Zulte-Waregem doet een uitstekende zaak na de nederlaag van Genk.

AA Gent - G. Beerschot 2 - 1
AA Gent zet z'n opmars verder. Samen met Germinal is het volgens velen dé ploeg van de terugronde. En alleszins voor de pauze maakten de Buffalo's die verwachtingen waar. Gent kwam op 2 -0 voorstand dankzij Grégoire en Martens. Op slag van rust kopte Lolo de erg belangrijke aansluitingstreffer binnen. In de tweede helft was Germinal Beerschot de betere ploeg. Toch kwamen er niet veel kansen. Het bleef 2-1 en dat betekent 12 op 12 voor AA Gent, dat oprukt naar de vijfde plaats.

Westerlo - Moeskroen 0 - 5
Westerlo heeft het vertrek van smaakmaker Coelho nog niet kunnen opvangen. Tegen Moeskroen leed Westerlo al zijn derde nederlaag op rij. Met pijnlijke 0-5-cijfers bovendien, want de scherpe bezoekers profiteerden graag van de defensieve zwakte van de thuisploeg. Custovic was met drie goals de man van de wedstrijd.

Beveren - Sint-Truiden 1 - 1
Beveren en Sint-Truiden schieten niet veel op met de puntendeling. De wedstrijd was een vroeg degradatieduel. Gervinho opende al vroeg, maar de bezoekers reageerden sterk en nog voor de rust kon De Condé de gelijkmaker binnenstiften. In een magere tweede helft was er weinig te beleven, maar waren de beste kansjes voor Beveren.

Charleroi - FC Brussels 1 - 0
Brussels begon het best aan de wedstrijd. Charleroi kon niet veel terug doen, maar bracht de partij wel snel in evenwicht door korter op de man te spelen. Echte doelkansen kwamen er niet. Ook in de tweede helft leek de middelmatige partij af te stevenen op een logisch gelijkspel. Maar uiteindelijk gingen de Walen toch met de drie punten aan de haal, toen Ciman droog in de kruising knalde. Een gelijkspel was juister geweest. Bij Brussels ontbrak de goede wil niet, maar De Camargo duidelijk wel.

Lokeren - Roeselare 2 - 2
Lokeren, door blessures fink gehavend, knokte zich tegen Roeselare terug vanuit een verloren positie tot een logische puntendeling. In de eerste helft profiteerde Roeselare van de zwakte van Lokeren. Eerst scoorde Lahousse, even later knalde Vandamme in het net. Lokeren kon nauwelijks een vuist maken. Pas na de tweede helft keerde het tij. Kristinsson bediende Bance die binnenknalde. En Nog geen vijf minuten later deed Bouchouari hetzelfde, opnieuw op aangeven van de Ijslander.


 • De uitslagen:
  Club Brugge - Lierse: 3 - 1
  Anderlecht - Racing Genk: 4 - 1
  Beveren - Sint-Truiden: 1 - 1
  Zulte-Waregem - Cercle Brugge: 3 - 1
  AA Gent - G. Beerschot: 2 - 1
  Westerlo - Moeskroen: 0 - 5
  Charleroi - FC Brussels: 1 - 0
  Lokeren - Roeselare: 2 - 2
  Standard - La Louvière: uitgesteld

 • De tussenstand na 21 speeldagen:
  1. Club Brugge: 42 punten
  2. Anderlecht: 40
  3. Standard: 39 *
  4. Zulte-Waregem: 37
  5. AA Gent: 34
  6. Racing Genk: 34
  7. Westerlo: 32
  8. Lokeren: 32
  9. Charleroi: 30
  10. FC Brussels: 29
  11. Roeselare: 26
  12. G. Beerschot: 24
  13. Moeskroen: 23
  14. Cercle Brugge: 22
  15. Beveren: 21
  16. La Louvière: 19 *
  17. Sint-Truiden: 18
  18. Lierse: 13

  (* = een wedstrijd minder gespeeld)
 • U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

  Lees gratis ›

  Geen betaalgegevens nodig