BRUSSEL - De IC-trein Schaarbeek-De Panne is zaterdagochtend om 7.07 uur tegen een wagen gereden die op de sporen stond nabij het station Gent Sint-Pieters. De zowat veertig passagiers die met de trein reisden, bleven ongedeerd. Sinds 9 uur rijden de treinen weer op schema.
De aanrijding gebeurde niet op een overweg, maar waarschijnlijk is de auto door een afsluiting gereden en op de sporen terechtgekomen, aldus lGuido Ardeel van de communicatiedienst van Infrabel . Dat gebeurde aan het oude stationnetje van Sint-Denijs-Westrem. Van de bestuurder ontbreekt, volgens de eerste gegevens, elk spoor.

Op de trein waren zowat veertig reizigers aanwezig. Er raakte niemand gewond en de passagiers werden weggevoerd met een bus.

Ardeel meldde voorts dat vanaf 9 uur alle treinen weer op schema rijden, nadat de wagen was weggetakeld. Het gaat om de IC-treinen Rijsel-Moeskroen-Antwerpen en De Panne-Schaarbeek en de IR-trein Mechelen-Kortrijk. Die hadden een uur lang zowat twintig minuten vertraging, nadat om 7.50 uur een van beide sporen was vrijgemaakt.