Nog overlevenden scheepsramp gevonden
Overlevenden werden met een ferry weer naar Hurghada gerbacht. Foto: ©ap
KAIRO - Na de ramp met de veerboot al-Salam Boccaccio 98 in de Rode Zee zijn vannacht nog overlevenden gevonden, meldt de Egyptische staatstelevisie. De schipbreukelingen dobberden op het water en hielden zich vast aan wrakstukken van het schip.
In de haven van Safaga hebben zich vanmorgen zowat driehonderd familieleden van vermiste passagiers verzameld. Ze willen de versperringen van de politie doorbreken om zelf de lijken te gaan bekijken.

De Egyptische autoriteiten hebben tot nu toe geen enkel lichaam voor identificering vrijgegeven. Ook is nog niet officieel bekend hoeveel lijken al zijn geborgen. Verschillende media spreken van een vierhonderdtal.

Het aantal overlevenden van de scheepsramp bedraagt nu 395. Aan boord van de veerboot bevonden zich 1.414 mensen, onder hen 1.200 Egyptenaren. Er zijn nog honderden vermisten.

Een half uur nadat de boot de Saudische haven van Dubah was uitgevaren, brak brand uit aan boord. Om het vuur te blussen, werd een grote hoeveelheid water uit de zee aan boord gehaald. Daardoor zou het schip zijn gezonken, meldt een marineofficier die de ramp overleefde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig