JERUZALEM - Israëlische soldaten hebben vannacht een Palestijn doodgeschoten die vanuit de Gazastrook naar Israël wilde oversteken, meldt de Israëlische radio. Het incident vond plaats in het zuiden van de Gazastrook. Ook bij een ander incident in de Gazastrook kwam een Palestijn om het leven.
Israël heeft alle grenzen met de Palestijnse gebieden afgesloten sinds december vorig jaar. Gevolg is dat geen enkele Palestijn nog naar z'n werk in Israël kan. Op die manier verliezen de Palestijnen 10 miljoen dollar per dag, zeggen ze.

In totaal zijn al 349 Palestijnen gedood sinds het begin van de gewelduitbarstingen in september vorig jaar. 51 Israëlische joden en 13 Israëlische Arabieren werden eveneens gedood. Aan beide kanten vielen meer dan 10.000 gewonden.

Vannacht konden Israëlische soldaten verhinderen dat Palestijnen explosieven plaatsten op een weg in de Gazastrook. De soldaten vuurden op de Palestijnen. Eén van de Palestijnen werd dodelijk getroffen.

Gisteren bezweek een Palestijn in het ziekenhuis aan verwondingen die hij maandag in een schietpartij met Israëlische soldaten had opgelopen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in