Handelaars in de wolken na eerste weekend koopjes
Kortingen tot 50 of 70 procent zullen er nauwelijks nog zijn dit jaar, wel van 30 of 40 procent. Foto: © Photo News
De winkeliers zijn in de wolken na het sterke openingsweekend van de wintersolden. Dat melden zelfstandigenorganisaties Unizo en NSZ zondag. Uit het aantal elektronische betalingen blijkt dat er een stuk meer werd verkocht dan vorig jaar.
Volgens Unizo werd er zondag twaalf procent meer verkocht in vergelijking met de tweede soldendag vorig jaar. Die viel wel op een vrijdag. Zaterdag lag de verkoop achttien procent hoger. Samen goed voor een vijftien procent betere verkoop in de eerste twee dagen van de koopjes. Die betere cijfers zijn dus wel deels het gevolg van het feit dat de solden van start gingen in een weekend. De handelaars zijn 'zeer tevreden', luidt het bij Unizo.

De sterke start van de solden valt ook af te lezen uit het aantal elektronische betalingen. Zaterdag waren dat er 3.826.000, weet Atos Worldline, het fusiebedrijf van Banksys en BCC. Op de eerste soldenzaterdag vorig jaar bedroeg dat cijfer 3.379.000.

Zondag was druk, maar niet vergelijkbaar met zaterdag, luidt het bij Atos. Het dagrecord voor elektronische betalingen bedraagt 4,3 miljoen, de dag voor moederdag vorig jaar.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in