Intel stapt uit project goedkope laptops
De chipfabrikant Intel trekt zich terug uit het One Laptop Per Child - project dat goedkope laptops beschikbaar wil maken voor kinderen in ontwikkelingslanden. Intel startte de samenwerking met de ngo in juli 2007 en zou een nieuwe versie van de goedkope laptop met Intelchip uitbrengen.
De eerste versies van de laptop draaiden op een processor van AMD, de aartsrivaal van Intel. De laptops werden speciaal voor kinderen in ontwikkelingslanden gemaakt, op maat van de lokale toestand. Zo moest aan een hendeltje gedraaid worden om voldoende energie op te wekken.

De chipgigant haalt 'filosofische verschillen' aan als verklaring voor de beslissing om uit het project te stappen. Intel stapt uit het project omdat het gevraagd werd om te stoppen met concurrenten van de laptop te ondersteunen.

Intel promootte in verschillende ontwikkelingslanden waar ook One Laptop per Child actief was, zijn eigen goedkoop laptopalternatief, de Classmate. De chipfabrikant kon er niet mee instemmen de steun aan concurrerende projecten op te schorten.

Goedkope laptops zijn een gat in de markt in de derde wereld. De beslissing van Intel is een zware klap voor de ngo en zou de 'One Laptop Per Child'-droom wel eens aan diggelen kunnen slaan.