De zesde editie van de Brusselse kersthappening Winterpret trok twee miljoen mensen. Dat is een half miljoen minder dan vorig jaar. Toch spreekt Brussels schepen van Toerisme Philippe Close (PS) van een succes. Daarbij verwijst hij naar de terreurdreiging en het slechte weer.
De zesde editie van Winterpret omvatte een grote kerstmarkt met 220 kraampjes, een lange ijspiste en een vernieuwd reuzenrad. Op de Grote Markt was er elke avond een klank- en lichtspel.

De eerste twee weken van Winterpret brachten meer mensen dan vorig jaar een bezoek aan de Brusselse kerstmarkt. De twee laatste weken viel het bezoekersaantal wat terug. Close wijst op het verhoogde terreuralarm als mogelijke oorzaak voor die terugval.

De ijspiste trok twintig procent meer schaatsers aan dan tijdens de vorige editie van Winterpret. In totaal werden er 40.000 schaatsbeurten opgetekend.

De handelaars zijn tevreden met de opkomst: per dag werden zo'n 100.000 bezoekers op de Vismarkt geteld. Ook buitenlandse toeristen vonden dit jaar de weg naar de kerstmarkt. Vooral Amerikanen, Engelsen, Spanjaarden, Fransen en Nederlanders kwamen genieten van de winterse gezelligheid.