De Turkse politie heeft vier mensen gearresteerd die verdacht worden van betrokkenheid bij de bomaanslag op een bus van het leger in Diyarbakir, waarbij donderdag vijf burgers om het leven kwamen en 68 mensen gewond raakten, onder wie dertig militairen. Dit is vrijdag door het openbaar ministerie in Diyarbakir bekendgemaakt.
De autoriteiten verdenken Koerdische rebellen van de aanslag, die een vergelding lijkt te zijn voor de recente Turkse luchtaanvallen op Koerdische opstandelingen in Noord-Irak. In de afgelopen weken deden zich al twee explosies voor in Istanbul die door de gouverneur van die stad werden toegeschreven aan Koerdische rebellen.

Het pro-Koerdische persbureau Firat meldde dat leiders van de Koerdische guerrillabeweging PKK in Irak grote steden in Turkije voor hun strijders in dat land als doelwit hebben aangemerkt.

Premier Recep Tayyip Erdogan zei in Ankara dat aanslagen zoals die in Diyarbakir de regering niet afbrengen van haar vaste voornemen om het terrorisme nationaal en internationaal te bestrijden.