Britney Spears afgevoerd naar ziekenhuis
LOS ANGELES - Britney Spears is donderdagavond opgenomen in het Cedars Medical Center in Los Angeles na een conflict over de voogdij over haar kinderen. Volgens de Amerikaanse showbizzsite TMZ.com is de zangeres opgenomen voor een psychologische evaluatie.
De politie werd naar het huis van de popster geroepen toen Spears haar twee zoontjes niet wou laten meegaan met de bodyguard van haar ex-man Kevin Federline. Naar verluidt was Spears onder invloed van een onbekende substantie.

De politie ontving rond acht uur ’s avonds een telefoontje om uit te rukken naar het huis van de zangeres. Ook een brandweerwagen en twee ambulances werden naar de riante villa in Beverly Hills geroepen. Naar verluidt moesten de agenten bijna drie uur lang inpraten op Spears. Kevin Federline, zijn advocaat en een vertegenwoordiger van Spears' advocaten kwamen in de loop van de avond ter plaatse.

De politie zei dat er een 'familieconflict over haar kinderen werd opgelost'. Rond 23 uur was het probleem van de baan en werden de twee jongetjes naar hun papa gebracht. Volgens de politie was Spears onder invloed. Ze werd na afloop op een brancard afgevoerd naar het ziekenhuis.

Spears en haar ex-echtgenoot Kevin Federline zijn al geruime tijd verwikkeld in een bittere strijd om de voogdij over hun twee kinderen, de 2 jaar oude Sean Preston en de 1 jaar oude Jayden James.

De 29-jarige Federline heeft de tijdelijke voogdij gekregen, omdat de 26-jarige Spears zich niet altijd even stipt houdt aan de afspraken die de rechter met haar heeft gemaakt. Als gevolg daarvan werd het bezoekrecht van Spears - zij mocht haar twee kinderen een aantal keer per week zien, in aanwezigheid van een door de rechtbank aangewezen begeleider - enkele malen opgeschort.